Ако ГЕРБ спечели парламентарните избори с разлика пред втория от 0.5-1%,

...
Ако ГЕРБ спечели парламентарните избори с разлика пред втория от 0.5-1%,
Коментари Харесай

Ако проф. Герджиков не отиде на втори тур, ще подкрепим Панов

Ако ГЕРБ спечели парламентарните избори с разлика пред втория от 0.5-1%, не бихме пробвали да съставим държавно управление. При преднина от 5-6% няма да бягаме от отговорност и ще създадем опит, съобщи заместник-председателят на ГЕРБ и някогашен вицепремиер Томислав Дончев пред " Свободна Европа ". 

По думите му, в случай че в идващия парламент се върви към обединяване, ГЕРБ ще са склонни да търсят диалог и според от равнището на депутатите е евентуално да поемат самодейността.  Дончев разяснява, че би взел участие и в диалог за правосъдната промяна, само че има проблем когато тя се свежда единствено до промяна на основния прокурор Иван Гешев.

Бившият вицепремиер отговори на изявлението на един от водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, който съобщи, че в случай че ГЕРБ са подготвени да се отрекат от  " всички големи обири, които са се случвали през миналите години ", от Политическа партия биха разговаряли с тях. 

" Самочувствието да си повсеместен честен императив и да караш другите да се разкайват в името на високите идеали, които следваш, е леко съмнително ", смята Дончев.

Според него ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, който бе повдигнат от Инициативен комитет за кандидат-президент, би следвало персонално да води диалог за поддръжка с други партии, да вземем за пример Движение за права и свободи. " В случай, че Герджиков не завоюва или не доближи до втори тур, ГЕРБ е доста по-логично да поддържа Лозан Панов. По всяка възможност няма да се стигне до такава догадка ", заяви Томислав Дончев. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР